چگونه چهار مشکل اساسی cpu لپ تاپ ایسوس
خرابی پردازشگر یا cpu در لپتاپ ایسوس
پردازشگر یا همان CPU لپ تاپ ایسوس در واقع محل پردازش تمام داده های وارد شده به آن می باشد در نتیجه حخرابی آن می تواند دردسر بزرگی محسوب گردد.
داغ شدن cpu
اجرای برنامههای سنگین گرافیکی، مثل فتوشاپ یا بازیهایی که گرافیک سنگینی داشته، باعث تولید گرما توسط cpu
لپتاپ شده، که برای کاهش دمای آن، قسمت های توری در بدنه تعبیه شده است. همچنین فن لپتاپ نیز به خنک شدن آن کمک کرده تا از اثرات گرمای زیاد به cpu جلوگیری کند.
با دیدن نشانههایی همچون داغ شدن بیش از حد بدنه، کارکردن زیاد فن لپتاپ یا حتی خاموش شدن ناگهانی آن، به داغ شدن بیش از حد cpu شک کنید. هنگ کردن لپتاپ یا کندی پردازشگر نیز میتواند به علت گرمای بیش از حد آن و یا ناکارآمد بودن سیستم خنک کننده لپتاپ ایجاد شود.
با استفاده از سه برنامه معروف HWiNFO، Core Temp یا HWMONITOR و بررسی دقیق دمای پردازشگر میتوانید با نگه داشتن دمای آن زیر 80 درجه از بروز مشکلات این چنینی جلوگیری کنید.
برای خنک نگه داشتن cpu لپتاپ خود، بعد از بررسی خرابی احتمالی سیستم خنک کننده، با تمیز کردن منظم آن از گرفته نبودن مجاری هوای فن ها مطمئن شوید.
نصب درایو نامناسب و یا برنامه های معیوب سنگین نیز میتوانند با درگیری بیش از اندازه cpu لپتاپ به گرم شدن آن شدت بدهد.
بالا رفتن مصرف cpu
برای جلوگیری از بروز این مشکل یک راهحل کلی وجود دارد و آن دوری از برنامههای سنگین بوده، با این حال برطرف کردن باگهای پردازش نیز میتواند به کاهش مصرف cpu کمک کرد.
سرویس WMI Provider Host یکی از مهمترین علت های بالا رفتن مصرف cpu بوده که با بررسی این سرویس از طریق Task Manager و یا غیر فعال کردن آن می توانید این مشکل را حل کنید.
System Idle یک پروسه دیگر در ویندوز است، که می تواند به شدت cpu لپتاپ را درگیر کرده و بطور میانگین میتواند در زمانهایی که شما با لپتاپ خود کار نمی کنید حدود 95% از آن را مصرف کند.
Netscvs یا Svchost.exe از پروسههای ویندوز بوده، که بیشتر در زمان های آپدیت ویندوز، cpu را به شدت درگیر میکند. شما میتوانید از طریق control panel آن را غیرفعال کنید.
یکی دیگر از گزینه هایی که باید در هنگام بالا رفتن مصرف cpu به آن دقت کرد، ویروسی شدن لپتاپ بوده که در ادامه به آن میپردازیم.
ویروسی شدن cpu
زمانی که بدون استفاده از برنامه خاصی بر روی لپتاپ، مصرف cpu به بیش از 70% می رسد، باید وجود ویروسی که به صورت Backgraund فعال است را بررسی نمایید. البته باید در نظر داشته باشید، استفاده از آنتی ویروس های سنگین هم مانند خود ویروس باعث بالا رفتن مصرف پردازشگر و همچنین داغ شدن و آسیب به آن میشود. کند شدن آن نیز می تواند دلیل دیگری برای ویروسی شدن آن باشد.
کند شدن cpu
پس از ویروس، اصلیترین دلیل کندی پردازشگر لپتاپ، برنامههایی بوده که در پسزمینه اجرا میشود. شما باید از طریق Task Manager میزان مصرف هر برنامه را بررسی نمایید و آن برنامه را در صورت امکان حذف کنید.
برای بالا بردن سرعت پردازنده لپتاپ دو راه وجود دارد:
اورلاک کردن cpu : اورلاک کردن یا ارتقاء دادن پردازنده، اگرچه میتواند باعث بالا رفتن سرعت در cpu شده، اما هر پردازندهای قابل ارتقاء نیست. یکی از مشکلاتی که اورلاک کردن میتواند باعث آن شده، ایجاد گرمای بیش از حد در پردازنده بوده، برای همین در زمان استفاده از لپتاپ حتما حواستان به سیستم خنک کننده آن باشد تا از آسیب به cpu لپتاپ خود جلوگیری کنید.
تعویض cpu : با بررسی مادربرد لپتاپ خود، نوع پردازنده لپتاپ خود را پیدا کرده و اگر قابل تعویض بوده، از طریق تعیرکار مراکز تعمیر لپ تاپ ایسوس ، یک cpu جدید برای آن خریداری نمایید و از این طریق سرعت آن را به راحتی افزایش دهید.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.