3 دلیل برای نصب نکردن سیستم عامل لینوکس
مشکلات سیستم عامل گنو/لینوکس
اگر کسی به شما سیستم عامل لینوکس را پیشنهاد داده و با گفتن مزایای آن شما را متقاعد کرده سیستم عامل خود را از ویندوز به لینوکس تغییر دهید؛ بهتر است با مشکلات این سیستم عامل محبوب نیز آشنا شده تا بتوانید انتخاب درستتری داشته باشید. پیچیده بودن نصب یا بروزرسانی، وجود توزیعهای متععد و عدم پشتیبانی این سیستم عامل از برخی سختافزارها و نرمافزارهای لپتاپ، از مشکلاتیست که اکثر تازه کارها با آن مواجه خواهند شد.
پیچیدگی نصب و بهروزرسانی سیستم عامل گنو/لینوکس
نصب این سیستم عامل به تجربهای بیش از سابقه نصب ویندوز را بر رو لپتاپ نیازداشته،پس اگر اطلاعات و دانش کمی در این زمینه دارید حتما از یک فرد متخصص کمک بگیرید. رابط کاربری این سیستم عامل شاید در ابندا نصب آن را آسان کرده باشد اما در ادامه برای پارتیشن بندی و یا تغییرات دلخواه خود با مشکل مواجه خواهید شد. مثلا اگر نتوانید آن را کنار ویندوز نصب کنید، باید تمامی دستورات را خودتان دستی وارد کنید. که این از توان و حوصله کاربر خانگی خارج بوده و همچنین برای پیشگیری از مشکلات بعد نصب، کل کار را از ابتدا به یک متخصص بسپارید.
بهروزرسانی این سیستم عامل نیز مانند نصبش با دردسرهایی برای کاربران مبتدی همراه بوده، دردسرهایی مانند پیدا نکردن نسخه به روز شده، بروزرسانی ناقص، از کار افتادن نرمافزارها و یا سختافزارهای لپتاپ بعد از نصب نسخه جدید و... .
همچنین شما بعد از بروز رسانی نیز ممکن است با خطاهایی مواجه شده که رایجترین آنها، ارور عدم دسترسی میباشد. در این ارور ،رابط کاربری لینوکس از دسترس شما خارج شده و برای رفع آن شما نیاز به اطلاعاتی راجع به BASH، نحوه کار با فرومها، اوبونتو و ... داشته باشید تا بتوانید این ارور را برطرف نمایید.
وجود توزیعهای مختلف برای این سیستم عامل
زمانی که قصد نصب این سیستم عامل را داشته باشید با این سؤال مواجهاید که چه توزیعی برای من مناسبتراست. باید برای انتخاب توزیع مناسب از خود بپرسید که برای چه کاری قصد استفاده از آن را داشته و ایا مهارتی در رفع مشکلات نصب این توزیعها از روی Source اصلی دارید. اگر جواب مناسبی برای این دو سوال ندارید، سیستم عامل ویندوز برای شما بهتر است.
توزیعهای مختلفی که در دسترس بوده در واقع توسط هزتاران برنامه نویس طراحی شده و میلیون ها کار بر از آن استفاده میکنند. از محبوبترین این ترزیعها میتوان به اوبونتو اشاره کرده که برای استفاده در لپتاپ بسیار مناسب بوده و پس از آن دبیان و فدرا در مرتبه بعدی قرار گرفتهاند. البته توزیعهای دیگری نیز وجود دارد که معمولا از آنها برای سیستم های شخصی استفاده نشده، مانند : ردهت، سنتاواس، آرچلینوکس و...
بسیاری از سازنگان سختافزارهای لپتاپ از این سیستم عامل به دلایل مختلف پشتیبانی نکرده و برای آن درایوری ارائه ندادهاند. به همین دلیل بعد از نصب آن ممکن است با مشکلات متعدد سختافزاری مواجه شده که برای حل آنها یا باید مهارت دور زدن سیستم عامل و فریب آن را داشته یا سیستم عامل لینوکس را کاملا پاک کرده و از همان ویندوز استفاده نمایید.
در مورد نرمافزارها نیز با همین مشکل مواجه خواهید شد چراکه ساختن نسخه سازگار با سیستم عامل لینوکس، برای بسیاری از سازندگان به صرفه نیست. پس قبل از اقدام به نصب لینوکس، تمام نرمافزارهایی که لازم داشته را از نظر سازگاری با لینوکس بررسی کرده و در صورت ناسازگاری، نرمافزار مشابه سازگار با آن را پیدا نمایید. از جمله این نرمافزار ها میتوان به برنامههای Adobe و Office اشاره کرد.
این ناسازگاری نرمافزاری در مورد بازیهای نیز صدق کرده و در اکثر موارد، بعد از نصب این سیستم عامل باید برای همیشه قید بازی کردن با لپتاپ خود را بزنید.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.