5 تفاوت جالب لینوکس با ویندوز 10
بسیاری از کاربران خانگی به دلیل عدم آشنایی با تفاوتهایی که لینوکس نسبت به ویندوز دارد، ترجیح دادهاند همچنان کاربر ویندوز باقی بمانند. اولین و مهمترین تفاوت دو سیستم عامل لینوکس و ویندوز، منبع باز بودن لینوکس و منبع بسته بودن ویندوز بوده، البته تفاوتهای دیگری نیز وجود دارد مانند رایگان بودن لینوکس، تنوع برنامه های لینوکس نسبت به ویندوز و ... .
1- proprietary یا open source
برای مقایسه بهتر این دو سیستم عامل بهتر است شما با دو اصطلاح "proprietary" و "open source" آشنا شوید. به طور کلی به نرمافزارهایی open source یا منبع باز گفته شده که هر کسی با دانش برنامه نویسی بتواند در کدهای منبع آن نرمافزار تغییرات دلخواه خود را ایجاد کند. ولی نرمافزارهایی که proprietary یا منبع بسته بوده، فقط سازندگان آن اجازه دست بردن در کدهای آن را دارند.
دسترسی به کدهای نرمافزار های لینوکس، مزیتی است که بسیاری از کاربران را جذب خود کرده است. در ویندوز شما تنها یک کاربر ساده محسوب شده و اجازه هیچ گونه تغییر در نرمافزارهای آن را ندارید؛ اما اگر دانش کدنویسی را داشته باشید، لینوکس این اجازه را به شما داده که با تغییرات دلخواه خود یک نسخه شخصی سازی شده براس خود ساخته و آن را با دیگران در اینترنت به اشتراک بگذارید. گرچه این منبع باز بودن لینوکس باعث محبوبیتش بین برنامهنویسان شده، اما لینوکس به تازگی در توزیع های جدید خود نیازهای کاربران خانگی را نیز در نظر گرفته تا آنها نیز به راحتی از این سیستم عامل بتوانند استفاده کنند.
2-رایگان یا پولی
شاید دلیل دیگری که بتوان برای نصب لینوکس به جای ویندوز گفت ، عرضه شدن رایگان لینوکس باشد. و با توجه به اینکه توزیعهای مختلفی ازآن وجود داشته، نیازهای متفاوت همه کاربران را پاسخگو بوده و میتواند با هزینه کمتر امکانات بیشتری از ویندوز در اختیار کاربران قرار دهد.
3-لینوکس قابل اعتمادتر از ویندوز
امنیت حتی برای کاربران خانگی، دلیل مهمی برای انتخاب یک سیستم عامل بوده و دانستن اینکه چه نرمافزاری قرار دقیقا نصب کنند باعث افزایش اعتماد کاربران میشود. لینوکس چیزی برای پنهان کردن از کاربران خود نداشته و با در اختیار گذاشتن تمامی کدهای خود، اعتماد کاربران را به راحتی جلب کرده است. از طرفی ویندوز با استفاده از ابزارهایی مانند کرتانا که به تازگی به ویندوز اضافه کرده، شروع به جمع آوری اطلاعات از کاربران خود کرده و این برای بسیاری از کاربران به معنای نقض حریم خصوصی بوده، بنابراین ترجیح داده با نصب لینوکس از اطلاعات خود محافظت کند.
4-لینوکس پشتیبانی سختافزاری بهتر است
بسیاری از کاربران لپتاپهای قدیمی بعد از نصب ویندوز، با خطاهای ناسازگاری مواجه شده که تنها راه حل ممکن برای آنها نصب لینوکس بجای ویندوز است. اما در لپتاپ های جدید این خطاها خیلی کمتر بوده و میتوانید بسته به کارهایی که قرار است انجام بدهید ویندوز یا لینوکس را نصب کنید.
5-ویندوز نرمافزارهای بهتری دارد
نرمافزارهای زیای وجود دارد که کاربران به خاطر آنها ویندوز را انتخاب میکنند از جمله این نرمافزارها میتوان به آفیس و نرمافزارهای Adobe اشاره کرد. البته لینوکس برای طرفداران خود در توزیع های جدیدش، نرمافزارهای جایگزین برای آنها معرفی کرده است. برای مثال اگر برای کارهای خود لازم بوده از نرمافزار فتوشاپ استفاده کنید، می توانید بعد از نصب لینوکس سراغ نرمافزارهای مانند Krita ، GIMP، Darktabe رفته و دقیقا همان کارهای فتوشاپ را با این نرمافزارها انجام بدهید. یا اگر دنبال نرمافزارهای مشابه آفیس در لینوکس بوده، میتوانید برنامه Libre Office را جایگزین آن کنید.
البته لینوکس با معرفی دو نرم افزار Wine و Play om linux، این امکان را به کاربران خود داده که از تمامی نرمافزارهای مورد علاقه ویندوزی خود، در محیط سیستم عامل لینوکس استفاده کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.