5 تفاوت مهم دو سیستم عامل مکینتاش و ویندوز
اگر چه ویندوز10 در نسخه جدید خود بسیار شبیه به مک شده و به سختی میتوان یکی را به دیگری برتری داد اما با بررسی دقیقتر میتوان در بخشهای مختلف سخت افزاری، نرمافزاری، امنیت و پشتیبانی تفاوتهایی بین این دو رقیب پیدا کرد.
1- کارهای گرافیکی با مک اما بازی با ویندوز انجام دهید.
اکثراً مکینتاش را سیستم عامل مناسبتری برای نرمافزارهای گرافیکی دانسته اما ویندوز نیز با پشتیبانی از نرمافزارهاسی مختلف توانسته محبوبیتی مانند مکینتاش بدست آورد. علاوه بر نرمافزارهای گرافیکی، ویندوز با برنامه آفیس خود توانسته کاربران را به سمت خود جذب کند. همچنین بسیاری از گرافیستهای حرفه ای برای کار با چند سیستم ترجیح میدهند به خاطر سرعت بالا وهمچنین نمایش بهتر از ویندوز به جای مک استفاده کنند.
البته بخاطر محدودیتهایی که در قسمت کارت گرافیکی لپتاپهای اپل ، سیستم عامل مک نتوانسته به خوبی ویندوز از بازیهای گرافیکی پشتیبانی کرده و نتوانسته کاربران علاقهمند به بازی را راضی کند. همین ویژگی ویندوز باعث شده که سازندگان بازیها، شروع به ساخت بازی اختصاصاً برای ویندوز کنند.
2- امنیت بالای مکیتنتاش نسبت به ویندوز
بسیاری از کاربران مک این ادعا را دارند که سیستم آنها هرگز ویروسی نمیشود. اما با وجود امنیت بالایی که اپل برای سیستم عامل خود قرار داده، بارها هکرها توانستهاند امنیت آن را به چالش بکشند. با این حال وجود باگهای امنیتی متعدد در ویندوز باعث شده که راحتتر ویروسی شده و همچنین هکرها نیز ترجیح داده به جای هک پرهزینه لپتاپهای اپل، با هزینه کمتر از کاربران سیستم عامل ویندوز سرقت اطلاعات کنند.
3- منشی مجازی
شما در ویندوز میتوانید کارهایی مانند فرستادن ایمیل، یادآوری قراردادها و ...را به منشی مجازی این سیستم عامل به نام Cortana سپرده؛ اما منشی مجازی سیستم عامل Macintosh، با داشتن امکانات مشابه کرتانا (مانند روشن شدن با صدای کاربر)، نتوانسته تمام کارها را به خوبی کرتانا انجام بدهد. Log out یا خاموش کردن لپتاپ و فرستادن خودکار درخواست به آمازون از جمله کارهای است که سیری قادر به انجام آن نیست.
4- Taskbar یا Dock
کارآمدی بالای نوار وظیفه یا Task bar در ویندوز 10، از دیگر مزیت های این سیستم عامل نسبت به رقیب خود مک است. Dock در مک جوری طراحی شده که با رفتن موس روی آیکون یک نرمافزار، پیش نمایشی به شما نشان نداده، این تفاوت به خاطر این بوده که ماکروسافت ویندوز را بر پایه برنامه طراحی کرده اما اپل سیستم عامل خود را بر پایه سند طراحی کردهاند.
بنابراین در Dock برخلاف نوار وظیفه ویندوز، شما نمیتوانید پنجره یک برنامه را با کلیک روی آن دیده، اما به تازگی اپل قابلیت جدیدی به نام Mojava بر روی آن اضافه کرده که با استفاده از این ابزار شما میتوانید برنامه هایی که اخیراً بازکرده بودید در Dock دیده و با رفتن موس روی آیکون آن برنامه، Mojava آیکون را بزگنمایی میکند.
اما ابزار Jump List که در نوار ابزار ویندوز قرار داشته باعث شده، Taskbar را بخاطر قابلیتهایی مانند نشان دادن فایلهای یک نرم افزار با گذاشتن موس روی آیکون آن برنامه در نوار ابزار و همچنین توانایی انجام یک سری کارها در این حالت بر روی فایلها، از Dock کاربر پسندتر کند.
5- ویندوز بهتر از مک از ناتوانان حمایت میکند
ویندوز با پشتیبانی از برنامه های مختلفی که برای کاربران ناتوان یا کم توان طراحی شده، توانسته نسبت به رقیب خود محبوبیتی بیشتر در بین این کاربران پیدا کند. از جمله برنامه های که می توان با ویندوز آنها را اجرا کرد، BeMyEges یا اپلیکشن AR میباشد.
هرچند که در مکینتاش همانند ویندوز، قابلیتهای تبدیل متن به صوت، بزرگنمایی صفحه نمایشگر یا دسترسی به خط بریل را برای کاربران ناتوان فراهم کرده، اما در مقابل ویندوز توجه کمتری به این کاربران داشته است.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.